Han jugat: Iago, Roger, Àlex, Aitor, Lluc, Oriol, Èric, Jan, Paolo i Pol. Tirs lliures 6/13. Triples: 2

He buscat a Google “el pase basquetbol” i he clicat a la primera pestanya per veure quina definició posa i diu:

– L’objectiu d’una passada en el bàsquet és avançar la pilota dins la pista, utilitzant aquesta opció per crear posicions de tir a cistella.  La passada ha de ser ràpida i precisa, optimitzant el temps i el moviment. El passador ha d’obtenir un 100% d’efectivitat. La pèrdua d’una passada en un moment crític pot significar punts per l’adversari, els que sumats als punts que l’equip ha deixat d’anotar al perdre la possessió de la pilota, han ocasionat més d’una derrota.

Un cop llegida la definició, penso que si obtinguéssim el 100% d’efectivitat en les passades el mini masculí del Bàsquet Vilafant l’any vinent seria el primer equip europeu en jugar la NBA.

La veritat és que després del partit del Salt i amb les sensacions que ens vàrem quedar, si ens haguessin dit que el partit aniria així, no ens ho haguéssim cregut. Llàstima de la poca precisió en les passades. Tot i que els rivals feien una molt bona pressió a tota la pista, quan ens fan un 2c1 o inclús un 3c1, la millor opció és aixecar el cap i buscar al company alliberat. No tenim pressa, en minibàsquet no existeix la norma dels 8 segons per creuar la pista o la de 24 segons de possessió. No cal precipitar-se com si faltessin 5 segons per acabar el quart. Això que us dic fa referència al jugador amb pilota, però en una passada també hi intervé el receptor, i aquest ha d’estar actiu i quan la pilota va cap a ell anar-la a buscar i no esperar a que li arribi a les mans.

La impressió general del partit és que ens ha faltat molta precisió en les passades, però també hem fallat en el rebot. La Salle Palamós és dels pocs equips que ens hem trobat que és inferior físicament, em refereixo a l’estatura. Són ràpids però més baixos que nosaltres i en diverses ocasions han tingut no una, sinó dues i tres opcions després de capturar-nos el rebot. Aquest és un tema d’actitud, ells anaven a totes a buscar la pilota i ens trobàvem molts cops lluitant pel rebot 2c3 o 2c4.

Com us he dit durant el partit i en moltes ocasions, una manera de mesurar la nostra intensitat i actitud a la pista són les faltes que fem. Repeteixo que fer una falta no és anar a donar un cop o agredir un rival. És anar a buscar la pilota i si arribem més tard és aquest contacte que es sancionarà com ha falta. Però un partit com el d’avui, on el rival ha sigut molt intens (no brut), i l’àrbitre assenyalava el més mínim contacte diu molt de l’actitud dels que heu acabat el partit amb 0 faltes. Una dada, dels vint jugadors que han participat: 6 expulsats, 4 amb 4 faltes i la resta amb 3 o 2.

Seguirem treballant, però hem de ser més exigents amb nosaltres mateixos i d’aquesta manera ens en sortirem.

Ens veiem dimarts.