Noves notícies
  1. Crònica Premini mixt: Bàsquet Vilafant 10 – 60 BC Fontajau
  2. Crònica Premini femení: Les Alzines 72 – 39 Bàsquet Vilafant
  3. Crònica Infantil femení: Bàsquet Vilafant 70 – 42 FD Cassanenc
  4. Crònica Mini masculí: Bàsquet Vilafant 10 – 60 Bàsquet Girona
  5. Crònica Mini femení: U.E Cellera 40 – 60 Bàsquet Vilafant
es Español

Club

Bàsquet Vilafant
Esportista - 201
95%
Auxiliar de club - 18
30%
Tècnic - 16
28%
Delegat/da - 7
8%
Delegat/da de Camp - 6
5%

HISTÒRIA DEL CLUB

Aquest és un Club que des de 2003 ha intentat acompanyar la pràctica del bàsquet amb altres activitats que, tot i no treballar-se directament a pista, hi estan estretament relacionades. Fou fundat el 1997 per Carles Corretger. Durant els primers anys el club va tenir un sènior que jugava a 3a Catalana i que va jugar la promoció per pujar a 2a.

Any 2003 el club va començar de zero. Sense pavelló, entrenant als gimnasos de l’escola i a la Pista dels Pins va arribar a tenir 75 jugadors i 7 equips federats al 2012, data de la finalització del Pavelló Municipal. En l’actualitat el club té 185 jugadors/es dividits en 15 equips federats (8 masculins, 5 femenins i 2 mixtes) i l’escola de bàsquet.

El 2 equips Sèniors juguen a 2a Catalana. El femení ho fa des de la Temporada 2016/17 i el masculí des de la temporada 2017/18. El Júnior Femení jugarà per 1a a la història del Club a Interterritorial després de fer-ho el Masculí durant 4 anys consecutius.

EL CLUB

Aquest és un Club que des de 2003 s’ha intentat diferenciar en com fer el bàsquet i totes les altres coses que també són bàsquet però que no es treballen dins la pista.

Hem estat dels clubs pioners en crear mascota (en Basvi), d’anar a veure partits ACB i Lliga Femenina, de fer col·leccions de cromos i de múltiples activitats extra bàsquet (Dia del No Bàsquet, Quines, …) però també de tenir 2 entrenadors per equips i no un, de fer gaudir als pares del bàsquet a la grada i no dels maldecaps de la pista. Entenent el joc com un esport d’equip i no d’individualitats i obtenint-ne excel·lents resultats tant en masculí com en femení, per què el bàsquet no té sexe i per tant els objectius a treballar i l’exigència per obtenir-los s’ha de fer només per l’edat i el coneixement, on els títols tenen valor 0 en categories de formació i que es en categoria Júnior on n’hem de treure els resultats de la feina feta els 8 anys anteriors. I així estem, 5 anys jugant a Interterritorial amb unes fases de preferent jugades el 2015 i amb els 2 equips sèniors competint a 2a Catalana.

Això no seria possible sense una base d’entrenadors que creuen en aquesta idea de treball i un grapat de voluntaris que s’amplien i es renoven any a any, entenent aquesta filosofia de club per tal de portat a terme amb gran èxit totes les activitats socials que organitzem. T’hi apuntes?